Charlotta x 8

Charlotta x 8 - SVT

Charlotta x 8

Tillsammans med Charlotta har vi på COLIBRICONTENT klippt Charlotta x 8.

Premiär på Charlotta x 8 imorgon 26 mars, klockan 21:45 på SVT1 och STV Play

Om serien

På vårdcentralen Rhododendron i en helt vanlig mindre svensk stad svarar Receptionistan i telefon. Vårdcentralen är en tillvaro för återkommande karaktärer och cameos.

Det här är en serie av och med Charlotta Björck. Hons spelar nästan samtliga av seriens roller: Receptionisten, Småländskan, BMI-tanten, Mellanchefen, Sköna Farsan, Influencern, Naturälskaren, Poeten och Sherrydamen.

De här personerna har bott i mig så länge att det är underbart att få släppa ut dem i ljuset. Det är häftigt att de äntligen får ta form, möta andra och dessutom träffa varandra!

Till sin hjälp har Charlotta proffsiga gästskådespelare. På vårdcentralen arbetar även läkaren (Eva Röse) som ger högst oklara diagnoser till sina patienter, den otroligt charmige sjuksköterskan Thomas (Edvin Törnblom) och miljöombudsmannen (Moa Lundqvist) som tycker att ordning och reda är viktigast av allt. Dessutom dyker David Batra upp som vikarie i receptionen och Dragomir Mrsic som kontrollant.

I varje avsnitt följer vi seriens huvudkaraktärer i sketcher även utanför Vårdcentralen. Kommer tex Småländskan kunna sluta röka när stressen över barnen blir för mycket? Kan influencern som följs av miljoner följare byta bana och bli en vanlig människa? Hur går det för Mellanchefen som visade kuken på en fest och kommer Sköna farsan få sina art posters sålda?

Det här är Charlotta Björcks tevedebut. Hennes mål är att leda Melodifestivalen om några år. I Charlotta x 8 gestaltar hon samtidens förljugenhet och agerar alibi för en hel generations självupptagenhet och dumhet med en komisk supertajming. På hennes hyllade Instagramkonto har vi redan träffat karaktärerna som vi älskar att skratta åt. Och snart får vi lära känna dom lite bättre i denna serie på Sveriges Television.

Tags: , ,
Menu