Richard Hobert – Colibri Content gör behind the scenes

Richard Hobert - Kärleksbevis

Richard Hobert – Colibri Content gör behind the scenes

ColibriContent filmar och fotar vad som händer på filminspelningen av Richard Hoberts nya psykologiska thriller “kärleksbevis”. I filmens rollsättning hittar du skådespelare som Rolf Lassgård, Livia Millhagen och Hedda. Scanbox Entertainment distribuerar filmen och premiären är planerad till hösten 2022.

Richars Hobert - ColibriContent.se

Vår producent Diego Monsiváis fick kontakt med Richards dotter Nina Hobert – via facebook. Hon hade lagt ut en annons om stillbildsfotograf och filmare. Utan att veta vem hon var tog han kontakt med Nina och berättade om sig själv. Efter att de bollat ett par frågor fram och tillbaka, föreslog hon att Diego skulle träffa hennes pappa samma dag. För Diego, som är född i Mexiko, ringde det inga klockor när han hörde namnet Hobert. Han förstod först inte vilken möjlighet till ett fantastiskt samarbete det här mötet kunde leda till. 

Anledningen till vårt samarbete med Richard Hobert

Richard Hobert ville spela in behind the scenes för att berätta om att något är på gång att hända – göra lite oväsen. Med huvudsyfte att skapa ett sug och en nyfikenhet. Det är en genialisk del att ha med i sin Pr-kampanj och välkomnar tittarna till inspelningsplatsen. Att få ta del av det som händer skapar en känsla hos tittaren och som så ofta skapar det ett begär att veta mer.

Mer om Behind the scenes hittar du här

Richard Hobert ville ha 3 olika kortfilmer och vilka var vi att säga nej till det. Med 3 olika filmer kan man skapa flera synsätt och få med mer om det som skapar ett värde.

Läs Diegos egna ord om mötet med Richard Hobert 

Det var en söndagseftermiddag tidigt i år som jag träffade Richard Hobert för första gången. Jag och hans dotter – Nina Hobert – hade haft kontakt via Facebook. Hon letade efter någon som kunde fota och filma till ett uppdrag. 

Först hade jag ingen aning vad eller vem det gällde. Namnet Hobert ringde inga klockor när jag pratade med Nina på Messenger. Hon berättade att hennes pappa skulle regissera en film med tre stora skådespelare (Rolf Lassgård, Livia Millhagen och Hedda Rehnberg, fick jag veta i ett senare skede). Nina letar nu efter någon som kunde filma och fota behind the scenes. Efter några frågor fram och tillbaka föreslog hon att jag skulle träffa hennes pappa klockan 16 samma dag på St Jakobs Stenugnsbageri i Slottsstaden i Malmö. Jag tackade genast ja.

Nyfiken på vem Nina och hennes pappa var, googlade jag på namnen. Det första som dök upp när jag googlade på Nina var hennes dokumentärfilm ”Julia & jag” (den visas på SVT Play). Om jag ska vara helt ärlig. blev jag lite nervös. Nervös med väldigt taggad. Jag googlade vidare på Richard Hobert. 

Till min förvåning har han gjort en ganska stor omfattning av olika filmer och TV-program. Flera av filmerna har belönats med flertalet guldbagge-nomineringar.

”Snabbt tog jag på mig jacka, mössa, vantar och gav mig ut i den mörknande eftermiddagen”.

Första mötet

Jag cyklade till kaféet, vilket ligger rätt så nära där jag bor. När jag kom fram såg jag en man i svart kavaj, glasögon och med blont okammat hår, genom fönstret. Han lyfte blicken. En snabb gest med huvudet bekräftade vi, på var sin sida fönsterglaset, att vi uppfattat varandra. Jag låste cykeln och gick in i kaféet.

Hej. Diego, eller hur? Sa Richard medan han reste sig upp. Han var lång och såg precis så som jag fördomsfullt, brukar föreställa mig svenska kulturmänniskor. 

Jag tog en cortado som vanlig och han tog en äppeljuice från Rscued. Efter ett snabbt “lära-känna-varandra-ord-utbyte” gick vi direkt in på vad vi var där för. Han höll just nu på att regissera sin nya film ”Kärleksbevis” och jag skulle helt enkelt göra behind-the-scenes filmer och foton. 

Det var ett kort möte. Vi gick snabbt igenom vad planen var och vi pratade lite grann om logistiken inför och under inspelningarna.

Med en härlig känsla i hjärtat cyklade jag hemåt. Inspirationen som började flöda i ådrorna och idéerna poppade upp en efter en i huvudet. Väl hemma började jag genast titta på Ninas dokumentär ”Julia & jag”.

Kärleksbevis

Filmen är en psykologisk thriller som utspelar sig på Österlen i Skåne. Thomas och Marie ska skilja sig och möts upp i sommarhuset. Det ska säljas och gemensamt måste de tömma huset. En ung kvinna dyker plötsligt upp driven av svartsjuka och med en egen agenda. Det som från början skulle vara ett fridfullt avslut, blir nu en omskakande helg som kommer ställa deras liv på ända. 

Richard Hobert i ett pressmeddelande:

Kärleksbevis är ett triangeldrama om stark kärlek, tillit och svek. Om när vardagen förvandlas till en psykologisk thriller där känslorna driver människan till handlingar som hon inte trott sig själv om. Tre av Sveriges främsta skådespelare gör huvudrollerna. Historien utspelar sig i Österlens gåtfulla landskap, en plats för såväl fridfulla hjortar som vildsvin.

Hela pressmeddelandet

Vill du veta mer?

Hör av dig så återkommer jag snarast möjligt.

diego@colibricontent.se

Linkedin

TILLBAKA TILL BLOGGEN

Tags: , , , , , ,
Meny