NYHETSTJÄNST: INTEGRITET I FRAMKANT

NYHETSTJÄNST på Skånetrafiken

NYHETSTJÄNST: INTEGRITET I FRAMKANT

Man skulle kanske kunna fråga sig, varför ska ett produktionsbolag som Colibri Content erbjuda en nyhetstjänst? Under en längre tid har vi samarbetat med bland annat Skånetrafiken för att förse det svenska folket med pålitliga, dygnet-runt nyheter, men vad innebär detta och vad har det för syfte? Svaret är enkelt: vi tror på vikten av sanna och balanserade nyheter i visuell media.   

INGEN SKVALLERSMÖRJA ELLER KLICKBETE

Att ta del av vår tjänst innebär att personal och kunder på ert företag kan bredda sin omvärldsbevakning under väntetid. Colibri Content har i samarbete med TT publicerat opartiska nyheter sedan 2019 och visat dem på tåg och bussar i ett flertal län; för vår ambition är att vara en del av de som publicerar ärlig journalistik. Vi vill inte bidra med chockerande titlar och substanslösa brödtexter som lockar läsaren till att klicka vidare på artiklar. Dessa taktiker har funnits så länge som journalistiken själv men de har blivit påtagligt värre efter de sociala mediernas framväxt. Detta märker man så snart man går in på populära appar och bombarderas av vinklade åsikter förklädda till seriösa nyheter.


Genom vår nyhetstjänst kan allmänheten däremot ta del av trovärdiga nyheter på ett enkelt sätt. Med sakliga rubriker och nyanserad framställning går Colibri alltså emot klickbete. Vi vill informera läsarna och gör detta genom att visa olika perspektiv på ett hederligt sätt. Då vi arbetat med mediaproduktion sedan 90-talet vet vi hur mycket visuella intryck kan påverka en person, och vi försöker därför använda våra kunskaper för att sammanfatta och framföra nyheter. Ert företag kan visa dessa på skärmar, stora som små, dygnet runt.

Vi sköter allt. 

FLER SKA HA RÄTT TILL NYHETER

Den ovannämnda utökning av sociala medier har även lett till att barn lättare exponeras för våldsam och grym information, vi vill däremot bidra med ett engagerande utbud som är lämpligt för alla åldrar.  Språk såväl som bild är anpassat med detta i åtanke och därför förekommer varken närgångna beskrivningar eller gestaltningar. På så sätt kan vi exempelvis se till att unga som reser med kollektivtrafiken får se nyheter som är relevanta, varierade och intresseväckande. Tack vare detta så fungerar tjänsten oavsett om ert företag har en vuxen, ung eller blandad åldersdemografi! 


SAMMANFATTNING

  • Colibris nyhetstjänst, som kan visas på företagsskärmar, satsar på sakliga och balanserade nyheter snarare än klickbete.
  • Innehållet är lämpligt för alla åldersgrupper. 
  • Nyheterna kan visas dygnet runt och sköts helt av Colibri Contents personal.


Läs mer om vilka nyhetstjänster vi har

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?
Hör av dig så återkommer vi snarast möjligt.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
Meny