Öka ditt företags synlighet i sociala medier med video

öka din synlighet i sociala kanaler Colibri Content

Öka ditt företags synlighet i sociala medier med video

Beteendet på internet är i konstant förändring. Användandet av sociala kanaler är inget undantag. För företag gäller det då att hänga med i trender och uppdatera sitt innehåll för att inte försvinna. I det här inlägget förklarar vi varför ditt företag bör fokusera på rörligt material.

Video + digital marknadsföring = sant

Video expanderar i rekordfart på sociala medier och får en allt mer dominerande plats i digital marknadsföring. För företag som vill öka sin synlighet online är det hög tid att flytta fokus och lägga mer resurser på video. Vi konsumerar betydligt mer rörligt innehåll än någonsin.  Därför  krävs det mer av den varan för att synas och sticka ut.

Plattformarna flyttar fokus

Tik Tok är den plattform som kraftigt  expanderat och tagit sig i på den europeiska marknaden. Här lägger användare upp korta videor som kan vara både underhållande och kunskapsgivande. Det är ingen skräll att Tik Tok likt en flodvåg, tvingat andra plattformar att förändra sitt sätt att tänka för att inte förlora användare.

I en video sa, Adam Mosseri, VD på Instagram, -att video kommer vara ett stort fokusområde för Instagram från och med nu. Plattformen trycker extra hårt på funktionen Reels, för företag guld värd för att växa på Instagram.

Varför har då Tik Tok fått sådant genomslag?? Det enkla svaret är: video fångar vårt intresse snabbare än statiska bilder.

Psssst….

TikTok har laddats ner över 1 miljard gånger och är en av världens populäraste appar

Optimera längden på din video

Olika målgrupper använder  olika sociala kanaler. Därför måste du se till att din video optimeras för respektive kanal. Det är viktigt att känna till företagets målgrupper och vart dom befinner sig. En video som fungerar på Facebook fungerar nödvändigtvis inte på Instagram. Men, det handlar inte alltid om att skapa helt olika versioner , med olika innehåll. Det räcker ofta med  att innehållet klipps olika för att fungera bäst på respektive kanal.

- öka din synlighet i sociala kanalerColibriContent

Framgång utan miljoner visningar

Viktigt att ta med sig är att en social video inte behöver bli viral för att nå framgång. Vad betyder då  det? Jo, ni behöver inte ha miljoner visningar på er video för att nå era mål. Det  viktigaste är att er video når er målgrupp. Det är då den sprids till nya användare inom samma målgrupp, och vips! Ni har  fått en ökad synlighet på ert innehåll inom rätt klientel. Dem ni vill nå!

Om du tycker att det är svårt att få fram rätt budskap i rörligt material kan ColibriContent hjälpa dig. Från- från idé till färdig produktion. Vi  kan film och sociala medier. Vi kan mätbarhet och effekt. Låt oss  hjälpa dig att skapa rörligt innehåll som passar och som når dina målgrupper. 

Hör av dig till oss, så ses vi digitalt eller över en kopp kaffe IRL!

    TILLBAKA TILL BLOGGEN

    Sugen på att läsa mer statistik? Gör det här här

    Tags: , , , , , ,
    Meny