Visa det som inte går att filma

Malmo-museer-VISA DET SOM INTE GAR ATT FILMA

Visa det som inte går att filma

Med 2D- och 3D-animeringar kan man berätta om och visa saker som inte går att filma. Man kan visa hur en produkt eller maskin fungerar invändigt, förmedla en förenklad bild av ett flöde eller process. Man kan också befolka ett konferensrum med fiktiva personer utan att behöva filma, och man kan visa något som får tittaren att dra på smilbanden.

Vi på ColibriContent kan både 2D- och 3D-animering. Vi kan skapa animeringar från grunden eller utgå från befintligt material som grafik och CAD-ritningar. Animeringar kan ingå som del i film eller så kan hela filmen vara animerad.

Till Malmö Museer har vi nyligen levererat två animerade produktioner. Vi har skapat en film till utställningen ”Ledtrådar” som visar hur Malmö har befolkats sedan istiden, med exempel på föremål som man har hittat.

I utställningen ”Havets faror” på Teknikens-och Sjöfartens hus finns en fysisk modell av Malmö där vi projicerar en animering som visar hur havet gradvis kan komma att dränka Malmö, om havsnivån ökar och inget görs.

Bägge utställningarna har premiär inom kort. Malmö Museer planerar att öppna i begränsad omfattning för bokade besök.

Tags: , ,
Meny